Om oss

Om Vinišće

Läge: Knappa 30 minuter väst om Splits flygplats, Dalmatien, Kroatien.

Vinišće är en gammal fiskeby som lyckats bevara sin avslappnade charm. Här köper ni färskt bröd varje morgon, nyfångad fisk säljs direkt vid viken och frukten och grönsakerna levereras till försäljningsstånden varje morgon från odlingarna uppe i bergen. I byn finns förstås flera riktigt bra restauranger och ett par dagligvarubutiker med manuell chark.

Vinišće ligger i en vik innanför en av Medelhavets kanske vackraste skärgårdar med ljuvliga turkosblå vikar och laguner – det är lätt att hitta sin egen favorit! En timmes bilfärd från byn ligger det unika naturreservatet Krka. Här hittar ni storslagna vattenfall, sagolika skogar och på en liten ö mitt i en sjö står ett fortfarande aktivt, medeltida kloster. Det venetianska arvet är allmänt närvarande i arkitektur och kultur. Enklast upplever man detta i de smala gränderna innanför de gamla stadsmurarna i Trogir, endast 15-20 minuter med bil från Vinišće. Maten är typisk Medelhavsmat med färska lokala råvaror och rena smaker. Vinisce är en gammal vinoldlar-och fiskeby. Man håller hårt på sin integritet och tillåter inga stora hotellkomplex, faktum är att inga byggnader får byggas med fler är tre våningar och det är nära till allt. Här råder en ödmjukt, lyxig och avslappnad attityd, perfekt för att spendera semestern tillsammans med nära och kära.

Vad gör våra lägenheter unika?

Hög standard på lägenheterna, inventarierna, uteplatserna samt det nybyggda poolområdet. Praktiskt med flera lägenheter i samma hus om man vill resa tillsammans med familj och vänner. Perfekt läge med promenadavstånd till allt i byn. Stora möjligheter tillspännande utflykter och roliga aktiviteter i närområdet.